Gaggenau prezentuje niezapomnianą serię ekskluzywnych epikurejskich doznań dla zmysłów. Restauracja 1683 Gaggenau połączy w unikalnym otoczeniu innowacyjną technologię, inspirujące wzornictwo i najlepszych szefów kuchni z całego świata. Restauracja 1683, wraz z programem wydarzeń nawiązujących do roku powstania marki, zadebiutował czterema imprezami wieczornymi w nowojorskiej dzielnicy Chelsea. Imprezy satelitarne planowane są w innych miastach USA na przestrzeni najbliższych trzech lat.

W dniach 26–29 września wyróżniony trzema gwiazdkami Michelina szef kuchni Daniel Humm i restaurator Will Guidara (Eleven Madison Park) zapewnili swoim gościom niebywałe wrażenia. Ich renomowany zespół stworzył potrawy zainspirowane duchową ojczyzną firmy Gaggenau, czyli niemieckim Szwarcwaldem. Do zespołu Humma dołączyli na dwa wieczory szefowie kuchni Bryce Shuman i Eamon Rockey, menedżer generalny restauracji Betony. Wstęp na imprezy, które już dziś stanowią najbardziej pożądane rezerwacje sezonu, będą mieć wyłącznie zaproszeni goście.

„Cieszymy się niesamowicie na współpracę z firmą Gaggenau w ramach tak wyjątkowego otoczenia i tak niezwykłej imprezy. Partnerstwo z marką tak doskonale łączącą w sobie ponadczasowość i nowoczesność, to jedyna w swoim rodzaju okazja, bo właśnie te wartości są ważne dla nas jako zespołu Eleven Madison Park. Zapewnimy naszym gościom niepowtarzalne doświadczenie, całkowicie odmienne do tego, co robiliśmy dotychczas”, opowiada Daniel Humm, szef i współwłaściciel, Eleven Madison Park i The NoMad.

Wystrój restauracji, stworzony we współpracy z monachijskim biurem architektonicznym einszu33 kierowanym przez Hendrika Müllera, przeniesie gości o 333 lat w przeszłość, w początkowy okres działalności firmy Gaggenau, odtwarzając fragment Szwarcwaldu w sercu Manhattanu.

„W tym roku upamiętniamy 333 lat rozpoczętej w roku 1683 ewolucji firmy Gaggenau. Od samego początku podstawy naszej marki stanowiły zarówno ponadczasowa jakość, jak i niezwykła innowacyjność. Z tego właśnie względu wykorzystujemy tę nietypową rocznicę, aby celebrować ekskluzywną kulturę kulinarną i wysoki styl życia. W ramach programu Restauracja 1683 współpracujemy z renomowanymi mistrzami kuchni i sommelierami, zapewniając naszym gościom bezprecedensowe epikurejskie doznania”, stwierdza Sven Schnee, dyrektor do spraw globalnej marki Gaggenau.

Przez najbliższe trzy lata program Restauracja Gaggenau 1683 będzie realizowany w ramach ekskluzywnych, przeznaczonych wyłącznie dla zaproszonych gości imprez, a także wirtualnych wydarzeń na stronie www.gaggenaurestaurant1683.com. Podstrona programu umożliwi entuzjastom kuchni i wzornictwa udział w każdej z unikalnych imprez towarzyszących.

Gaggenau