„THINK NEXT by Franke” – spotkanie wizjonerów, autorytetów I liderów opinii, w zakresie wzornictwa, architektury, technologii oraz przygotowania żywności
W pierwszej, zakończonej właśnie edycji nowej, flagowej konferencji Franke „THINK NEXT” uczestniczyło prawie 500 gości. W ostatni dzień sierpnia, do siedziby Franke w Aarburgu, w Szwajcarii przybyli liderzy opinii, innowatorzy i influencerzy, a także liczne grono klientów, partnerów handlowych i przedstawicieli mediów, z całego świata. Tematyka spotkania skupiała się wokół innowacji i trendów. Mówcy, światowej sławy, tacy jak Claus Meyer, Philippe Starck, Matteo Thun, Marius Robles, Marije Vogelzang oraz Tyler Brûlé przedstawili swoje poglądy na temat przyszłości domowego gotowania i wyposażenia kuchni, projektowania, wzornictwa, architektury, zrównoważonego rozwoju i technologii. Zaproszeni goście hojnie dzielili się z uczestnikami swoimi inspirującymi przemyśleniami i imponującą przenikliwością w ocenie trendów, które wyznaczą rytm naszego życia w przyszłości. „Nasza wspólna podróż w przyszłość już trwa, a w przypadku Franke ma nawet swój azymut czyli credo marki „Make it Wonderful” – podkreślił Prezes Franke Group Alexander Zschokke.
Konferencja miała interaktywny charakter, rozmowy i dyskusje panelowe prowadzone były równolegle z sesjami warsztatowymi i laboratoriami. Wspaniały festiwal kulinarnych pokazów i degustacji na zakończenie konferencji był doskonałą okazją do zaprezentowania uniwersalnej funkcjonalności urządzeń kuchennych Franke.
„Nasza marka ma wiele kontaktów z życiem codziennym, dlatego chcemy inicjować dyskusje i angażować do współpracy tych, którzy nas inspirują. Konferencja Think Next by Franke to okazja do wymiany poglądów i wizji, które w przyszłości będą kształtowały wybory konsumentów, a więc i charakter naszych produktów.” – podkreśla Marek Szymański, Prezes Franke Polska.